Sat. Jan 29th, 2022

Κύκλωμα εκβιαστών πίσω από το θάνατο της Λίνας Κοεμτζή

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τη μοιραία πτώση της Λίνας Κοεμτζή από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στο Αριστοτέλειο, οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση δεν έχουν τέλος.

Ένα νέο – πρόσωπο – κλειδί για την υπόθεση, φέρνει τώρα στο φως νέα στοιχεία, που προκαλούν αίσθηση.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην εφημερίδα RealNews, υπάρχει μεγάλο κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη, που παγιδεύει με τολμηρές φωτογραφίες νεαρά κορίτσια, τα οποία στη συνέχεια εκβιάζει… Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πολλά όμορφα κορίτσια έχουν πέσει θύματα, όπως η Λίνα Κοεμτζή. Τα πείθουν να βγάλουν τολμηρές φωτογραφίες και στη συνέχεια τις απειλούν και τις εκβιάζουν».

Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει απειλήσει και εκείνον αλλά δεν έχει πάει στην αστυνομία, με το φόβο ότι μπορεί να τον βλάψουν τα μέλη του κυκλώματος…

«Διατηρούσα μία ναυτιλιακή εταιρεία στη Θεσσαλονίκη στην οποία εργαζόταν η Λίνα και άλλες δύο κοπέλες ως υπάλληλοι γραφείου. Μάλιστα, η μία από αυτές ήταν η φίλη της Λίνας που έχει μετακομίσει στο Λονδίνο. Κάποια ημέρα χτύπησε το τηλέφωνο στη δουλειά και ένας κύριος μου ζήτησε να απολύσω τα συγκεκριμένα κορίτσια γιατί, όπως μου είπε,  «δουλεύουν» για εκείνον.

Εγώ του απάντησα ότι πρόκειται για και εργατικά σοβαρά κορίτσια και του ξεκαθάρισα ότι δεν θα τα διώξω. Με απείλησε ότι θα με κλείσει στη φυλακή και ότι θα με εξαφανίσει αν τις κρατούσα στην εταιρεία. Έτσι λειτουργούν αυτοί, για να μη χάσουν τις κοπέλες»…

Μάλιστα, ο ίδιος διευκρινίζει ότι πολλοί επιχειρηματίες έχουν δεχτεί απειλές από αυτό το κύκλωμα…

Η έκκληση της χαροκαμένης μάνας

Η γυναίκα κάνει έκκληση στη φίλη της αδικοχαμένης Λίνας, να έρθει στην Ελλάδα -καθώς τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό- και να καταθέσει όσα γνωρίζει για το θάνατο της 19χρονης.

«Η φίλη της Λίνας, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, αγαπούσε πολύ την κόρη μου. Πρέπει να καταθέσει και να πει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση… Πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ανοίξουν στόματα. Ας το κάνει πρώτα για τη φίλη της τη Λίνα και ύστερα για εμένα» δήλωσε η μητέρα της κοπέλας στην εφημερίδα.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας, δηλώνει ικανοποιημένη για την ταυτοποίηση του άνδρα, που έστελνε απειλητικά μηνύματα με ψεύτικο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην αδερφή και στην ξαδέρφη του θύματος.

«Η ταυτοποίηση του δράστη που απείλησε ευθέως τις ζωές μελών της οικογένειας, είναι ένα βήμα προόδου αλλά σταγόνα στον ωκεανό. Αναμένουμε διευκρινίσεις και έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και με ποιον τρόπο στα γεγονότα της μοιραίας νύχτας…» είπε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2016 όταν η 22χρονη φοιτήτρια έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η 22χρονη κοπέλα λίγο καιρό πριν «φύγει» από τη ζωή, είχε πέσει θύμα cyber bullying, λόγω ενός βίντεο και κάποιων προσωπικών της φωτογραφιών που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Η οικογένειά της ξεκίνησε μια έρευνα σε βάθος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχαν ενδείξεις ότι μπορεί ο θάνατός της να μην ήταν αυτοκτονία.

Η μητέρα της Λίνας (Γαλήνης) Κοεμτζή, αμφισβήτησε από την αρχή πως η κόρη της έβαλε τέλος στη ζωή της. Όπως αποκάλυψε η Σταυρούλα Τομπάζη, τη μοιραία ημέρα «η Γαλήνη δούλευε μαζί με μια φίλη της. Ήταν πολύ καλά, χόρεψαν, τραγούδησαν, έφαγαν και μετά συναντήθηκε με τον φίλο της. Ήταν περίπου 20:30 το βράδυ.

«Δεν ξέρω τι είπαν, η Γαλήνη έφυγε από εκεί, πήρε το λεωφορείο, πήγε στην εστία στο δωμάτιό της στον 7ο όροφο, πήρε φαγητό στην συγκάτοικό της, μπαίνει μέσα και της λέει έρχομαι σε πέντε λεπτά, πετιέμαι μέχρι τον 9o. Ανεβαίνει η Γαλήνη στον 9o όροφο και δεν κατέβηκε ποτέ. Τι συνέβη στον 9ο όροφο, δεν μπορώ να ξέρω», είχε πει σε συνέντευξή της.

Η καταγωγή της άτυχης φοιτήτριας ήταν από τα Γιαννιτσά. Είχε πάει στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει και έχασε τη ζωή της πρόωρα και αναπάντεχα.

Πηγή: RealNews