Sat. Jul 11th, 2020

Τατούλης: Και «ψεύτης» και «κλέφτης» ο κ. Νίκας για τα έργα της Πελοποννήσου!

Αποτελούν πλέον επεισόδια κωμικοτραγικού …σήριαλ οι ανακοινώσεις του κ. Νίκα (προφορικές και γραπτές)  σε ότι αφορούν τα έργα στην Πελοπόννησο.  Σε ένα από αυτά… τα επεισόδια ο κ. Νίκας δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση 1.000 χιλιομέτρων δικτύου μονοπατιών στα βουνά της».
Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Το 2018 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 8,5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων, 1,5 εκατομμύριο ευρώ αφορούσε την ανάδειξη και τη σήμανση μονοπατιών στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 1.100 χλμ.
Για την εξασφάλιση των πόρων αυτών, η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη κατέθεσε τεχνικά δελτία, συγκεκριμένων μονοπατιών των ορεινών όγκων του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων.  
Το έργο αυτό δηλαδή τα 1.100 χλμ. …που σκέφτεται! να χρηματοδοτήσει ο κ .Νίκας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο σύνολο του.
Έτσι λοιπόν, μετά το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ευρώπη το Menalon trail, που καταφέραμε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της κοινωνικής επιχείρησης/ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΜΑΙΝΑΛΟΝ κ. Λαγό Ιωάννη, να αποτελεί πλέον για την Πελοπόννησο το σημείο αναφοράς του εναλλακτικού τουρισμού, συνεργαστήκαμε με τοπικούς φορείς, εθελοντές, συλλόγους και παραδώσαμε στον κ. Νίκα και τους πόρους και ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάδειξης για την επέκταση και άλλων περίπου 500 χλμ. μονοπατιών στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου.
Ο κ. Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας για 12 χρόνια, που παρέδωσε τον Ταΰγετο ως υγειονομική βόμβα, με τα χωριά του εγκαταλειμμένα και με ανύπαρκτη την οικονομία, έρχεται τώρα να παρουσιαστεί ως «εμπνευστής» της ανάδειξης των μονοπατιών.
Ο κ. Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας επί 12 χρόνια που  δεν φρόντισε να εντάξει στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας ούτε 1 ευρώ για τον Ταΰγετο, τώρα δήθεν «ανακάλυψε» τα μονοπάτια.
Κύριε Νίκα, όσο και να προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως δικά σας έργα, τη σκληρή δουλειά μας και τη μεγάλη προσπάθεια μας  ιδιαιτέρως στον τομέα του τουρισμού, θα είμαστε ΕΔΩ για να λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ απέναντι στο μεγάλο ΨΕΜΑ σας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και για να μαθαίνετε κ. Νίκα και να σταματήσετε να λέτε συνειδητά ψέματα… διαβάστε το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε στις 26 Μαρτίου 2019:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(26-03-2019): 2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση/Φεστιβάλ “Feel, Taste, Live Greece!”
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. “Πελοπόννησος ΑΕ”, έδωσε δυναμικά το «παρών» στην 2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση/Φεστιβάλ «Feel, Taste, Live Greece!», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο «Expo Houten», στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από τις 15 έως 17 Μαρτίου 2019.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ελλάδα Παντού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και Ε.Ο.Τ., του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ολλανδία.
Ο σκοπός της Έκθεσης είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος εξαγωγικός, εμπορικός και διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Ολλανδίας, με ετήσιο σημείο συνάντησης την τριήμερη εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων εξειδικευμένες συναντήσεις δικτύωσης επαγγελματιών, θεματικές παρουσιάσεις γεύσεων και εδεσμάτων από θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις, ημερίδα για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα, o 1ος διαγωνισμός Greek Dutch Fusion Cuisine, εικαστική έκθεση σε ειδικό χώρο και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Η έκθεση είχε τις εξής θεματικές:
Τρόφιμα και ποτά (από όλη την Ελλάδα).
Τουρισμός (Γενικός, Ιατρικός, Ειδικός/Θεματικός κ.α.).
Παροχή υπηρεσιών (κτηματομεσίτες, εκπαίδευση, ψυχαγωγία).
Διάφορα προϊόντα (Βιολογικά και βρώσιμα καλλυντικά, είδη διακόσμησης, μόδα κ.α.).
Εικαστικές τέχνες – κόσμημα – μικρογλυπτά – αντικείμενα τέχνης.
Τομέας Μη Κερδοσκοπικών και Μη Κυβερνητικών οργανώσεων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με δικό της ανεξάρτητο περίπτερο 24 τμ., το οποίο φιλοξένησε φορείς, σωματεία όπως ο «Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης» με την πρόεδρο κα Αθηνά Ξανθάκη και «ΟΙ φίλοι της Βέργας» με το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Μαρκάκη και επιχειρήσεις της Πελοποννήσου με εξειδίκευση στον περιπατητικό τουρισμό.
Η παρουσία της δραστήριας «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ» εκπροσωπούμενη με το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειο Παλιάκη εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Κεντρική θεματική ενότητα αποτέλεσε ο περιπατητικός τουρισμός, με έμφαση στη προβολή των μονοπατιών της Πελοποννήσου, η διαχείριση των οποίων βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη με πολύ καλά αποτελέσματα για το Menalon Trail, του οποίου διαχειριστής είναι η, «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ».
Το περίπτερο της Πελοποννήσου το επισκέφτηκαν πλήθος επισκεπτών, Ολλανδοί αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας Έλληνες από το BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο και εξειδικευμένο έντυπο υλικό και τις συζητήσεις για τις μοναδικές δυνατότητες και εμπειρίες, που προσφέρει η Πελοπόννησος στον επισκέπτη και για τον περιπατητικό τουρισμό.
Ο «Σύλλογος Ελλήνων Ολλανδίας» και η «Ελληνική κοινότητα του Ρόντερνταμ» εντυπωσίασαν με τη συνεχή παρουσία, τους Ελληνικούς χορούς και την έντονη συμμετοχή τους.
Στην έκθεση παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διεθνών Σχέσεων Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου.
Ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου σε δηλώσεις που έκανε, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της έκθεσης, ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, έχει εξασφαλίσει 1 εκατομμύριο ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για την ανάδειξη και σήμανση περιπατητικών μονοπατιών στους ορεινούς όγκου της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 1.100 χιλιομέτρων.
Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκτά το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών στη χώρα, δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων, αναπτύσσει τον εναλλακτικό τουρισμό και προωθεί την κοινωνική οικονομία. Τα μονοπάτια αυτά θα διατρέχουν τους ορεινούς όγκους του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων, αλλά και τους σημαντικότερους χώρους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Για την Κορινθία, σε πρώτη φάση, προβλέπονται διαδρομές μονοπατιών, εκτός της Ζήρειας και των Γερανίων, και στην περιοχή της Στυμφαλίας, στο Ψάρι και στα Όνεια όρη.
«Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις, αξιοποιούμε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και διασφαλίζουμε την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων της Πελοποννήσου με την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχοντας ως επίκεντρο τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ειδική μνεία έκανε για την «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.», η οποία έχει βραβευτεί με το χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2018, στην κατηγορία “Speciality Travel – Τουρισμός Υπαίθρου”, για τις δύο πρωτοβουλίες της που ανέδειξαν την Πελοπόννησο ως πεζοπορικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και στην έντονη και δυναμική παρουσία που έχει στο εξωτερικό, συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Αναπτύσσει δραστηριότητες φιλικές στην επιχειρηματικότητα, που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του επιπέδου του τουριστικού προϊόντος της χώρας, και των προσφερόμενων υπηρεσιών, βασιζόμενη σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και γνώσης των προβλημάτων.
Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.»