Thu. May 6th, 2021

Μεσσηνία: Συστάσεις και συναντήσεις, υπό το πρίσμα της αύξησης των κρουσμάτων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διψήφιος παρέμεινε και χθες (Δευτέρα) ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid 19 στη Μεσσηνία, με τον 12 άτομα ν΄ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, όπως και το περασμένο Σάββατο.

Την Κυριακή ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν μόλις 2 αλλά σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο πως η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση σε όλη τη χώρα και παρά το γεγονός πως ο νομός μας βρίσκεται στο εξαιρετικά καλό «επίπεδο 1», χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων προστασίας και αποφυγής της διασποράς του ιού στην τοπική κοινωνία.

Απολύτως ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στην κλινική «Covid 19» του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας, με δύο ασθενείς (σχετικά νεαρής ηλικίας) να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε καλή κατάσταση ενώ κλειστή είναι από σήμερα η Πρώτη Δημοτικού του σχολείου της Μερόπης, καθώς η δασκάλα της τάξης διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Όπως ενημέρωσε ο δήμος Οιχαλίας σήμερα θα γίνει απολύμανση σε όλο το σχολείο.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει και ως Επιστημονικός Σύμβουλος του Δημάρχου, αμισθί, για δράσεις υγείας κι άσκησης, είχε χθες ο Δήμαρχος καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία της Γ.Γ. του Δήμου Μαρίας Νταμάτη.Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε διεξοδική συζήτηση επί θεμάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τέθηκαν επί τάπητος πρωτοβουλίες με στόχο τη μη διασπορά του Covid-19.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης, ο Δήμος αντιμετώπισε το θέμα λαμβάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις, κυρίως στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης. Αναφορά υπήρξε επίσης και για την άμεση λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου στο Δήμο Καλαμάτας αλλά και την υιοθέτηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων του Δήμου, την ενεργοποίηση της τηλεεργασίας, των τηλεδιασκέψεων κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατσιώτη, οι δημοτικές αρχές εξ ορισμού βρίσκονται πιο κοντά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες και μπορούν πιο εύκολα να κινητοποιήσουν τον εθελοντισμό και να μεταφέρουν μηνύματα και υγειονομικές συμβουλές στις τοπικές κοινωνίες. «Είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε στις προσπάθειες του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλβατσιώτης και συμπλήρωσε «Περισσότερες συστάσεις και λιγότερες ποινές για τον κορονοιό».

Σύσταση στους πολίτες να μην παθαίνουν πανικό και να μην τρέχουν για τεστ στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας αλλά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για απομόνωση και αν παρουσιάζουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το γιατρό τους, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο διευθυντής του Κέντρου, γιατρός-χειρουργός Παναγιώτης Κατσαφάδος. Ο κ.Κατσαφάδος εξήγησε πως τα μοριακά τεστ που γίνονται στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ επί της οδού Πλάτωνος) στέλνονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το οποίο βγάζει τ΄αποτελέσματα και ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες προκειται να λειτουργήσει και τηλεφωνική γραμμή μέσω της οποίας θα δίνονται όλες οι πληροφορίες και οδηγίες στους Μεσσήνιους πολίτες σχετικά με τον Covid 19.