Τρ. Αυγ 9th, 2022

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων της τραγωδίας – Στους 88 ο αριθμός των νεκρών (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ογδόντα οκτώ είναι μέχρι τώρα άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται σε ξηρά και θάλασσα και σ` αυτές μάλιστα παίρνουν μέρος και ξένοι δύτες που ήρθαν στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό. Από τις κορυφαίες στιγμές του δράματος η ταυτοποίηση των σορών των δύο δίδυμων κοριτσιών, η ιστορία των οποίων έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Με τον πλέον δραματικό τρόπο, γράφτηκε ο επίλογος της αναζήτησης των δύο 9χρονων διδύμων, της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, καθώς οι σοροί τους ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές. Οι δύο αδελφούλες, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες και βρέθηκαν αγκαλιασμένες με τον παππού και τη γιαγιά τους. Τραγικά ήταν τα νέα και για την οικογένεια του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου. H εξέταση DNA, επιβεβαίωσε ότι είναι ανάμεσα στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται σε στεριά και θάλασσα. Εθελοντές δύτες βουτούν στα νερά της Ραφήνας και ερευνούν τον βυθό.

Στις υποβρύχιες έρευνες βοηθούν και ξένοι δύτες εθελοντές. Η τραγωδία στο Μάτι συγκίνησε όλη την Ευρώπη.

Ανάμεσα στους δύτες και τους ναυαγοσώστες και ο 22χρονος Ίμπο, πρόσφυγας από τη Συρία. Πριν δυο χρόνια πάλευε με τα κύματα στο Αιγαίο, έξω από τη Λέσβο, χωρίς καν να γνωρίζει να κολυμπά. Οι Έλληνες ναυαγοσώστες του έσωσαν τη ζωή και εκείνος εξέφρασε την επιθυμία να ακολουθήσει το ίδιο επάγγελμα. Σήμερα συμμετέχει εθελοντικά στις έρευνες.

Στο μεταξύ, σοκάρει ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει την απόγνωση των ανθρώπων στο Μάτι, τα πρώτα λεπτά της καταστροφικής πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ