Πα. Φεβ 3rd, 2023

Εμπάργκο Π. Τατούλη στον Best – Απάντηση Ν. Μπελογιάννη (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

O Π. Τατούλης ανακοίνωσε το εμπάργκο της “Νέας Πελοποννήσου” στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό BEST. Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

“Fakenews, μηχανισμοί προπαγάνδας και παραπληροφόρησης και ένας γυάλινος ψηφιακός κόσμος μετάδοσης πληροφοριών, κυριαρχούν στην σημερινή πραγματικότητα των ΜΜΕ ακόμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την ίδια ακριβώς στιγμή που ένα κύμα λαϊκισμού και ακραίων φωνών καθορίζουν το πολιτικό σκηνικό ως σταυροφόροι της fake “αλήθειας” τους. Η δημοσιογραφία της έρευνας και της άποψης που αφορά την κοινωνία, υποχωρεί.

Ως Περιφερειακή Αρχή εξαρχής υποστηρίξαμε την ενίσχυση των περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στη βάση των αρχών της αξιοπιστίας, της αντικειμενικής καταγραφής και της διαφάνειας, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατική λειτουργία της πολιτείας και της κοινωνίας. Πρακτικές ωστόσο κοπτοραπτικής του δημόσιου λόγου του Περιφερειάρχη και των στελεχών μας, με σκηνοθετικές παρεμβάσεις, σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ, επί πραγματικών γεγονότων, θα μας βρουν αντιμέτωπους πολιτικά.

Το λίκνο της δημοκρατίας, η ενημέρωση, απαιτεί εντιμότητα. Απαιτεί ταπεινότητα. Για να μπορεί να ασκεί έλεγχο. Και όχι να γίνεται μέσο χειραγώγησης. Είναι τα ίδια στοιχεία που απαιτεί η άσκηση πολιτικής. Για να μπορεί να παράγει αποτελέσματα. Για να είναι χρήσιμη στους πολίτες. Και όχι στην ενίσχυση ενός θεάτρου σκιών και παρασκηνίων. Εμείς θα το εγγυηθούμε με τον πολιτικό μας λόγο. Δεν οφείλουμε ωστόσο να αντιπαρατεθούμε με μονταζιέρες, αλλά με πολιτικές.

Η πολιτική που παράγεται από την ενημέρωση οφείλει να ασκείται στο δημόσιο χώρο και όχι στον ιδιωτικό χώρο μιας επιχείρησης. Εφ’ εξής λοιπόν τα στελέχη μας δεν θα λαμβάνουν μέρος στις εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Best TV μια που ανεξαρτήτως δημόσιου λόγου η επιχείρηση αυτή υπηρετεί ένα διαφορετικό κόσμο. Εμείς κρινόμαστε για το δημόσιο λόγο μας όχι για τις κατά το δοκούν συρραφές και τις ερμηνείες που ακολουθούν”.

     ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ BEST

Στην ανακοίνωση αυτή άμεση απάντηση υπήρξε από τον Δ/ντή της Τηλεόρασης BEST Νίκο Μπελογιάννη:

Κύριε απερχόμενε και εκ νέου υποψήφιε Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη,

Αρχικά κατανοώ τον πανικό – το δικό σας και του στενού σας «πυρήνα» – διότι το να χάσετε τις «καρέκλες» και τα «προνόμια» που απολαμβάνετε εδώ και 10 χρόνια πραγματικά είναι… σκληρό, και ειδικά, για ορισμένους που έχουν πολλά χρόνια να εργαστούν για να κατανοήσουν πως βγάζει ο κόσμος το «ψωμί» του.

Η αγωνία σας να φιμώσετε την κριτική η οποία σας γίνεται και ιδιαίτερα η μεγάλη σας προσπάθεια απέναντι στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό BEST που αγωνιωδώς… πολεμάτε να κλείσετε τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς για εσάς, βρίσκει ανταπόκριση μόνο σε μερικούς από το «στενό» σας επιτελείο, δηλαδή, τους συνήθεις χειροκροτητές σας.

Η ενημέρωση – όπως πολύ καλά γνωρίζετε – δεν είναι αλά κάρτ όπως θα επιθυμούσατε και αυτό το έχει αποδείξει η τηλεόραση BEST στα τόσα χρόνια λειτουργίας της, καθώς δίνει αναφορά μόνο στους πολίτες – και ΜΟΝΟΝ σε αυτούς – μια κι αυτοί μας κρίνουν, και, τους ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που μας κατατάσσουν πρώτους για την ενημέρωσή τους.

Ψυχραιμία κε Τατούλη, η Πελοπόννησος έχει ανάγκη από έργα για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί και στο οποίο έχετε… συμβάλει και εσείς.

Με αγάπη κε απερχόμενε

Νίκος Μπελογιάννης

Δ/ντής Τηλεόρασης BEST

 

Δείτε το σχολιασμό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST

 

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr