Τε. Ιούλ 24th, 2024

Eπίσκεψη Συντονιστή Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Ε. Νίκα πραγματοποίησε ο Συντονιστής Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς.

Κατά την επίσκεψη αυτή, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Συντονιστή για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και της Περιφέρειας, για την ηθική υποστήριξη και την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας σε αιτήματα της Πυροσβεστικής, για τον σχεδιασμό που υπάρχει σχετικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών καθώς και για τις εργασίες που εκτελούνται για αυτόν τον σκοπό.

Ο Π.Νίκας, πληροφόρησε επίσης, τα στελέχη της Πυροσβεστικής για τις αποθήκες που διατηρεί η Περιφέρεια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στις οποίες φυλάσσεται υλικό απαραίτητο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ υπενθύμισε οτι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναλάβει και την οικονομική στήριξη για τη δημιουργία της 9ης ΕΜΑΚ Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση αυτή παρόντες ήταν, επίσης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Χαντζής και ο Διοικητής Περιφερειεακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας.