Σα. Μαρ 25th, 2023

Ενισχύθηκε η ασφάλεια των πολιτών με το Εθελοντικό κλιμάκιο του Π.Σ. στον Πόρο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του εκπροσώπου του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος , Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα την Πάτρα, του Διοικητή των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελ/νήσου Αρχιπύραρχου Θεόδωρου Λαρέζου,

εκπροσώπων της βουλής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Υποστράτηγος Κ. Κυριακόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της λειτουργίας επιχειρησιακά σε 24ωρη βάση του Πυροσβεστικού κλιμακίουμε σκοπό την προστασία της ζωής, της περιουσίας των κατοίκων, αλλά και τη διασφάλιση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε ότι με την ίδρυση του Εθελοντικού πυροσβεστικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Πόρο, αναβαθμίζεται η πυροπροστασία της περιοχής, ενώ οι εθελοντές που θα το στελεχώσουν θα βοηθήσουν σημαντικά το έργο των μονίμων συναδέλφων τους.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Κυριακόπουλου στους εθελοντές και στη σημασία του εθελοντισμού :

«Η Πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη σύμπραξη των δυνάμεων του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού, με τους εθελοντές πυροσβέστες και με την ίδρυση αυτού του Κλιμακίου αποδεικνύεται έμπρακτα η ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στη στήριξη και διάδοση του εθελοντισμού.

Η βοήθεια των εθελοντών ήταν πάντα και παραμένει σημαντική και πολύτιμη τόσο για θέματα πρόληψης, όσο και καταστολής των δασικών πυρκαγιών».

Τέλος ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Υποστράτηγος Κ. Κυριακόπουλος επεσήμανε την προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία ώστε να νιώθει ασφαλής ο πολίτης που ζεί στην Ελλάδα :

«Μέλημα όλων μας είναι ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών και των καμένων στρεμμάτων, κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρός, μιας και την πυρκαγιά ως φαινόμενο, δεν μπορούμε να την εξαλείψουμε.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια, έχουμε αντιληφθεί όλοι μας, ότι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη εκδηλώνονται ακραία φυσικά φαινόμενα.
Στη χώρα μας, λόγω των κλιματικών αλλαγών, πυρκαγιές και πλημμυρικά φαινόμενα που παλαιότερα θα αντιμετωπίζονταν εύκολα και γρήγορα, τώρα εξαπλώνονται σε ελάχιστο χρόνο και μετατρέπονται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Η πολιτεία ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα πολίτη με κάθε μέσο και τρόπο.

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που ιδρύουμε σήμερα καταδεικνύει το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον τόπο αυτό».

Κλείνοντας την ομιλία του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Πόρου και το Δήμαρχο Ιωάννη Δημητριάδη, για την αμέριστη συμπαράσταση στη δημιουργία αυτού του Κλιμακίου, αλλά και για την παραχώρηση του χώρου στέγασης, να ευχηθεί καλή επιτυχία στον κάθε πυροσβέστη και πυροσβέστρια που βάζει πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα, τα θέλω του και τις ανάγκες του και να προτρέψει τους πολίτες να δείξουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη στους νέους ανθρώπους και να τους ενθαρρύνουν στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr