Δε. Μάι 23rd, 2022

Εθιμοτυπική συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Σικυωνίων Μ. Λέγγα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εθιμοτυπική συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Ψυχογιό και Γιώργο Τσόγκα είχε την Δευτέρα στο καφενείο της Βουλήςο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Κορινθίας.

Οι τρεις βουλευτές ενημέρωσαν τον κ.Λέγγα για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη και έχουν σχέση:

  • Με τον νόμο 4555/2018 για την Αυτοδιοίκηση, οι οποίες αφορούν τον αριθμό των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα περιλαμβάνει κάθε συνδυασμός
  • Τις προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από την αναθεώρηση του Συντάγματος, οι οποίες έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο κ. Λέγγαςπεριέγραψε το ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και αναπτυξιακόπλάνο που θα καταθέσει προς διαβούλευση στους δημότες του δήμου Σικυωνίων και το οποίο είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών και μελετών. Σε αυτό το πλάνο οι βασικοί άξονες είναι η εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας, η διασύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή, η αξιοποίηση των πολιτιστικών θησαυρών του Δήμου και η πρόνοια για την τρίτη ηλικία.

Παράλληλα έκανε αναφορά στην ανάγκη να διατηρηθούν οι θετικοί ρυθμοί με τους οποίους «τρέχουν» οι εργασίες για την ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού. Στο ίδιο πλαίσιο συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα για ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω της ίδρυσης νέου φορέα.