Δε. Μάι 23rd, 2022

ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ: ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μονή Οσίου Δαυίδ: Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από την Εύβοια την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μία ημέρα μετά την εορτή της αγιοκατάταξης του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη.

Σήμερα Κυριακή 3 Ιουνίου τελείται Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με αφορμή την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία του «Με συγχωρείτε».

Ζωντανά η Θεία Λειτουργία

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ

Η φήμη της μονής για τα θαύματα του Οσίου Δαυίδ, τον αγιασμένο ηγούμενό της, και την αβραμιαία φιλοξενία των πατέρων της ξεπερνά τα όρια της Εύβοιας. Γίνεται πανελλήνιο προσκύνημα, πανορθόδοξη αναφορά του αιώνα μας. Από όλα τα μέρη της Ελλάδας φτάνουν προσκυνητές, για να αποθέσουν στο πετραχήλι του γέροντα τον πόνο και τις αμαρτίες τους.

Πολλές φορές έκπληκτοι ακούαμε από τον διορατικό γέροντα την αμαρτία ή το πρόβλημά μας, πριν ακόμα το εκφράσουμε. Ο προσεκτικός προσκυνητής θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι οι διάφορες διηγήσεις του γέροντα – ιστορίες της μάνας του από τη Μικρά Ασία και της κατοπινής μοναχικής του ζωής – τον αφορούσαν προσωπικά.

Ο γέροντας, ως γνήσιος ανατολίτης, που ήτο, μιλούσε και φώτιζε τις πικραμένες ψυχές με ιστορίες και παραβολές, για να ακούγονται γλυκύτερα οι ιαματικές του συμβουλές.

Στην τράπεζα, στην κουζίνα, στη μεγάλη αυλή της μονής, παντού και πάντοτε είχε κάτι να διηγηθεί από τη ζωή του. Και αυτό το κάτι συχνά αφορούσε τη δική μας ζωή. Όλα αυτά τα διηγιόταν με ιδιαίτερη χάρη -αφού τον χαρίτωνε το Άγιο Πνεύμα– παραστατικότητα, με τις ανάλογες κινήσεις και φωνές, που απαιτούσε η κάθε διήγηση. Είχε μιμητική ικανότητα, που τον καθιστούσε χάρμα ακοής και οφθαλμών.

 

www.ekklisiaonline.gr