Πε. Μάι 19th, 2022

Νέα μονάδα Αφαλάτωσης στους Αγίους Θεοδώρους (Βίντεο εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Λίγο πιο κοντά στη λύση του προβλήματος της έλλειψης του νερού στη δημοτική ενότητα Αγίων Θεοδώρων…

Mια νέα μονάδα αφαλάτωσης προστέθηκε στη πόλη των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προκειμένου να ενισχυθεί το υπάρχον υδροδοτικό σύστημα της περιοχής κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες.

 
Σίγουρα δε θα λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή αλλά είναι μια σημαντική εξέλιξη. Μιλώντας με τον Αντιδήμαρχο κύριο Σπύρο Ράτη μας εξήγησε πως η νέα μονάδα έχει την δυνατότητα να παράγει 1.250 περίπου λίτρα νερού το 24ώρο έναντι των 800 περίπου κυβικών που είχαν οι προηγούμενες. 
 
Πρόκειται για μια αύξηση της παραγωγής καθαρού νερού της τάξεως του 40 % περίπου σε σχέση με τις προγενέστερες. 
 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Φίλιππας Θυμής, κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να εγκατασταθεί η νέα μονάδα πριν τη θερινή περίοδο. Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως οι προσπάθειες για την εξεύρεση μιας ουσιαστικότερης λύσης θα συνεχιστούν τόσο από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ οσο και από τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Τόπος αυτός έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της Λειψυδρίας. 
 
Γνωρίζουμε πως είμαστε πολύ κοντά στην ανάθεση έργου για την διάνοιξη 4 τεσσάρων νέων γεωτρήσεων στην Περιοχή. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο ανάδοχος και να ξεκινήσουν τα έργα διάνοιξης των Γεωτρήσεων συνολικού προυπολογισμού 204.600,00 Ευρώ.
 
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 14-5-2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 22-5-2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00.

Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα.
 
 
korinthia-etoimh-h-monada-afalatwshs-twn-700-kybikwn-stous-ag-theodwrous2


korinthia-etoimh-h-monada-afalatwshs-twn-700-kybikwn-stous-ag-theodwrous3


korinthia-etoimh-h-monada-afalatwshs-twn-700-kybikwn-stous-ag-theodwrous4