Δε. Μάι 23rd, 2022

Νεκρός ο δράστης του μακελειού στο Στρασβούργο(Φωτό)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η γαλλική δικαστική αστυνομία καθώς και οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν από το απόγευμα της Πέμπτης να εντοπίσουν την περίμετρο του κρησφύγετου του Σερίφ Σεκάτ, 29 ετών, ο οποίος αιματοκύλισε το Στρασβούργο την Τρίτη το βράδυ, και να τον εξουδετερώσουν. 

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του μαροκινής καταγωγής Γάλλου συμμετείχαν πάνω από 700 αστυνομικοί και στρατιωτικοί, ενώ πάνω από το Στρασβούργο πετούσαν δύο ελικόπτερα.

Ο δράστης εντοπίστηκε και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων (BST) της αστυνομίας λίγο πριν τις 22.30 ώρα Ελλάδας, στη Rue Lasarete 74, στο Νεντόρφ. Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες λεπτομέρειες για την τελική επίθεση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν 3 με 4 πυροβολισμοί. Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, ενώ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας.

Ο Σερίφ Σεκάτ φέρεται να πλησίασε μια γυναίκα που τον αναγνώρισε από το τραύμα που έφερε στο μπράτσο του και είχε αποκτήσει από προηγούμενη εμπλοκή με αστυνομικούς. Κάλεσε έτσι την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έσπευσε αμέσως στην περιοχή του Νεντόφ. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων τον εντόπισαν και τον εξουδετέρωσαν.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν: