Δε. Μάι 16th, 2022

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό-Κινητοποιήσεις από ΑΔΕΔΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τις ομιλίες των αρχηγών και την ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί του νέου προϋπολογισμού.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στις 6.30μμ και πορεία προς τη Βουλή οργανώνει η ΑΔΕΔΥ.
Και η χθεσινή συζήτηση είχε έντονα πολιτικό χρώμα και αντιπαραθέσεις, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πήγε χθες το απόγευμα στη Βουλή και παρακολούθησε τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών. Εξερχόμενος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει plan b στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει απο την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και είπε: που να πάει βρε παιδιά; Μην ανησυχείτε. Σε άλλη ερώτηση αν θα υπάρχει άγρια κόντρα αύριο στη συζήτηση της Ολομέλειας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Ο προϋπολογισμός είναι θεσμική συζήτηση, μιλάμε για νούμερα και πίνακες. Άλλωστε δεν βλέπετε πως είναι το κλίμα σήμερα. Με Δήμα και Χουλιαράκη να μιλάνε με το σις και με το σας. Σαν να είναι στην Οξφόρδη».

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής κατέθεσε στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. Είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ο οποίος επουλώνει τις πληγές, είπε ο κ. Δραγασάκης και εξαπέλυσε βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιδείνωση της ούτως ή άλλως «ζοφερής πραγματικότητας» στην οικονομία και στη χώρα, διαβλέπει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, «όσο παραμένει αυτή η κατάσταση» ο οποίος μιλώντας μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ανέφερε ότι ο κ. Δραγασάκης παρέλειψε να καταθέσει στοιχεία που να αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση.