Τρ. Αυγ 9th, 2022

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των πορτοφολάδων που δρούσαν στην Αθήνα (pics)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Φωτογραφίες και ονόματα 40 αλλοδαπών,

μελών του οργανωμένου διεθνικού δικτύου πορτοφολάδων, που είχε ως «θύματα» τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν ακόμα και παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών, εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ασφάλεια Αθηνών, σε επιχείρηση της οποίας συνελήφθησαν 30 αλλοδαποί, άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ ανήλικοι.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι 21 συνεργοί τους,ηλικίας από 16 έως 42 ετών, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Υπενθυμίζεται ότι ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ο Αιγύπτιος Χαμαντάχ Αλ Τζαουάντι (Hamadah Al Jawadi Brahim Al Sayed Abd Hamadah του Alsayed και της Nafisah) 36 ετών, ενώ μέλη ήταν κυρίως γυναίκες και ανήλικοι από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και Πακιστανοί που τους έφερναν και «δούλευαν», περιστασιακά στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις και χώρες, όπου δεν έμεναν για μεγάλο διάστημα για να μην εντοπίζονται.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών, γίνεται με εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του κυκλώματος, καθώς και να ταυτοποιηθούν και άλλοι συνεργάτες τους και κυρίως μισθωμένοι χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ως αποθηκευτικοί χώροι κλοπιμαίων αλλά και ως σημεία συνάντησης των μελών της.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα ονόματα των δραστών:

(επ) AL JAWADI BRAHIM AL SAYED ABD (ον) HAMADAH του ALSAYED και της NAFISAH , γεν.1982 στην Αίγυπτο

1

(επ) YORDANOVA (ον) STANKA του ELENOVA και της ELENKA , γεν. 1988 στη Βουλγαρία

2

Δείτε αναλυτικά τα 40 μέλη της σπείρας ΕΔΩ