Τρ. Απρ 23rd, 2024

Ποιές είναι οι τροφές που προστατεύουν από το Πάρκινσον

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Πάρκινσον είναι μία ασθένεια του νευρικού συστήματος που προκαλεί μυϊκή ακαμψία.

Ωστόσο έρευνα που διεξήχθη έδειξε πως η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάστηκε δείγμα 1.329 ασθενών πως όσοι έκαναν διατροφή πλούσια σε βήτα καροτίνης είχαν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν πάρκινσον.

 Ποια είναι τα τρόφιμα που περιέχουν βήτα καροτίνη

Πείτε ναι στα καρότα, το σπανάκι, τα μαρούλια, τις ντομάτες, τις γλυκοπατάτες, το μπρόκολο και το πεπόνι.

Επίσης και η πρόσληψη βιταμίνης Ε βοηθάει πολύ. Απολαύστε λοιπόν  θαλασσινά, φιστίκια και σόγια και συνοδεύστε τα με μία πράσινη σαλάτα με αβοκάντο.

 

Πηγή:star.gr