Πε. Σεπ 28th, 2023

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Παναγία Γοργοεπηκόου Ψαχνών Ευβοίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κορίνθου Διονυσίου (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στο

Ι. Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας, με την παρουσία του επιχωρίου Ποιμενάρχου και πολυαγαπημένου πνευματικού του αδελφού, Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πλήθους πιστών εντοπίων αλλά και προερχομένων εκ της Κορινθίας, οι οποίοι συνοδεύουν με συνέπεια τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας στο Ι. Ησυχαστήριο κατ’ αυτήν την ημέρα. Πρόκειται για μία παράδοση ετών, που τηρεί με ευλάβεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας από τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και που καθιερώθηκε να τελείται πάντα κατ’ αυτήν την ημέρα (δηλ. την Πέμπτη πριν το Σάββατο του Λαζάρου), κατά την οποία διανυκτερεύει στο Ι. Ησυχαστήριο το θαυματουργό εικόνισμά του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια Ευβοίας, το οποίο λιτανεύεται καθ’ όλη την Μ. Τεσσαρακοστή στους Ι. Ναούς της Χαλκίδος και των Ψαχνών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη για την φιλοξενία, τα καλά έργα και το τεράστιο Ποιμαντικό, Διοικητικό και Φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί. Επίσης, τόνισε ότι με πολλή χαρά τελεί αυτή την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, δεόμενος στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και στον Τιμ. Πρόδρομο υπέρ της σωματικής αλλά κυρίως της πνευματικής υγείας όλων των Κορινθίων και Χαλκιδέων πιστών καθώς και για την υγεία του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος από καρδιάς οι φετινές εορτές της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών και της ενδόξου Αναστάσεως του Κυρίου μας να εορταστούν με την δέουσα κατάνυξη και πνευματική ανάταση από όλους μας.