Τρ. Αυγ 9th, 2022

Συνεδριάζει σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Πρόσκληση  σε ΄Εκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας για τον σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών».

Καλείστε σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00μ.μ.  στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ώστε να καθοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Κάθε φορέας θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης του περιληπτικά και ειδικά:

  • όσον αφορά περιπολίες, πυροφυλάκια, πυροσβεστικά οχήματα, εποχικό προσωπικό, μέσα πυρόσβεσης, οχήματα για την υποστήριξη της δασοπυρόσβεσης (υδροφόρες, χωματουργικά, πλατφόρμες μεταφοράς βαρέων οχημάτων), συντήρηση και καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών και χωματοδρόμων, αποψιλώσεις, κ.λ.π.
  • Συνοπτική παρουσίαση από όλους τους φορείς των βασικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
  • Απολογισμός των αποτελεσμάτων από τις δασικές πυρκαγιές στο Νομό μας στις 23 Ιουλίου 2018.
  • Καταγραφή των αποφάσεων που θα ληφθούν.

Οι φορείς που θα συμμετέχουν παρακαλούνται να καταθέσουν εγγράφως το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτουν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.