Σα. Ιούν 10th, 2023

Θέατρο+ στο “αραξοβόλι των ποιητών” του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς “Άγγελος Σικελιανός”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Συκιά Κορινθίας δεν είναι απλώς ένα μικρό και γραφικό χωριό που ατενίζει τον Κορινθιακό κόλπο. Είναι το “αραξοβόλι των ποιητών”, που ατενίζει με δημιουργικότητα και αισιοδοξία το μέλλον. Το νέο Δ.Σ. του ιστορικού προοδευτικού συλλόγου “Άγγελος Σικελιανός” ξεκίνησε δυναμικά να επαναφέρει τη Συκιά στο επίκεντρο της τέχνης και του πολιτισμού, όπως ήταν στα χρόνια που παραθέριζε εδώ ο Άγγελος Σικελιανός ετοιμάζοντας την αναβίωση των Δελφικών Εορτών!

 

Μεταξύ των πρώτων δράσεων είναι το πρωτοποριακό θεατρικό πρόγραμμα “Θέατρο+”, ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις θεατρικές δράσεις της θεατρολόγου και κριτικού θεάτρου Μυρτώ Ράις, σε θέατρα του Παρισιού και της Αθήνας.
“Πειράζοντας” δημιουργικά  το πρόγραμμα της Ράις, ο Σύλλογος “Άγγελος Σικελιανός” καθιερώνει ένα σφαιρικό “πακέτο” 4 θεατρικών παραστάσεων και 4 βιωματικών εργαστηρίων “κριτικού θεατή”, ειδικά σχεδιασμένα για τις συγκεκριμένες παραστάσεις.
Με το Θέατρο+ κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του χειμώνα θα είναι αφιερωμένο στο θέατρο. Μεταφορά στην Αθήνα το Σάββατο και παρακολούθηση 4 από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν, σε 4 από τις σημαντικότερες σκηνές της Αθήνας: Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Ρεξ, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Θέατρο Τέχνης. Και τις Kυριακές, με καφέ και κουλουράκια, εδώ στη Συκιά, μέσα από διαδραστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια και ασκήσεις, η ομάδα κάνει τις εντυπώσεις της λέξεις, κίνηση, φαντασία και εφευρετικότητα, χτίζοντας έτσι με διαφορετική, προσωπική και ελεύθερη σχέση με την τέχνη του θεάτρου. Για να διαπιστώσει ότι το “δεν είναι για μας” δεν υπάρχει, ότι το “νόημα” βρίσκεται… αλλού.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr