Κυ. Αυγ 14th, 2022

Τρίπολη: Δωρεάν διακοπές με αντάλλαγμα την φροντίδα αδέσποτων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης αποτελεί το πιλοτικό πρόγραμμα εθελοντοτουρισμού που ανταλλάσσει παραθερισμό κοντά στην παραλία Άστρος με την φροντίδα αδέσποτων ζώων.

Ο Σύλλογος έχει νοικιάσει έναν χώρο 30 μέτρα από τη θάλασσα για να φιλοξενήσει τα αδέσποτα ζωάκια. Για τις εργασίας διαμόρφωσης του χώρου, όπως χωρίσματα, τέντες και σπιτάκια, αποφάσισαν να καλέσουν εθελοντές οι οποίοι θα συμβάλουν σε αυτές, και παράλληλα θα κάνουν τις διακοπές τους. Οι εθελοντές θα απασχολούνται 4 ώρες κάθε ημέρα, και τις υπόλοιπες θα μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους, όπως δήλωσε το πρόεδρος του, Γιώργος Ζαφειράκης, στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

“Η διαμονή προσφέρεται στο οίκημα που υπάρχει μέσα στο κτήμα. Μοιραζόμαστε τις δουλειές, μαγειρεύουμε, καθαρίζουμε όλοι μαζί. Αυτόνομη διαβίωση – δεν έχουμε σερβιτόρους και καμαριέρες…” προσθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας στην “Καθημερινή”.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης έχει επιδείξει μεγάλο έργο έως τώρα, περιθάλποντας πάνω από 350 ζώα και έχει δώσει για υιοθεσία περίπου 70 ζώα. Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, πραγματοποιούν πρόγραμμα στειρώσεων με εθελοντές κτηνιάτρους.
Για περισσότερες πληροφορίες, facebook: filozoikitripoli