Πα. Αυγ 19th, 2022

Ταϊλάνδη: Άρχισε η επιχείρηση για τη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, άρχισε.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα, βρισκόμαστε στο ζενίθ», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «έτοιμοι».

 

عبدالله اليوسفي@abdallhalsaeed2

 

 


This is where the highest qualities of humanity and interpretation of the meaning of equestrian and courage
Do we learn from them and feel the human feeling in Thailand? Attempts to save 12 children wishing them safety
??

 

Διασώστες άρχισαν την αποστολή στις 10 π.μ. τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) και θα χρειαστούν πολλές ώρες μέχρι να βγει από το σπήλαιο το πρώτο παιδί, κάτι που δεν αναμένεται νωρίτερα από «τις 9 μ.μ.».

Συμμετέχουν 13 ξένοι δύτες, 5 ταϊλανδοί δύτες και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEALS).

Η επιχείρηση για τη διάσωση των εφήβων ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους, μπορεί να διαρκέσει 3 με 4 ημέρες «ανάλογα με τον καιρό», δήλωσε ταϊλανδός στρατιωτικός διοικητής.

«Δεν υπάρχει χρονικό όριο»

Η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να πάρει μέρες ή να και σταματήσει ανά πάσα στιγμή, τονίζουν και ξένοι εμπειρογνώμονες.

Ένας αυστραλιανός γιατρός, ο οποίος συμμετέχει στη σημερινή αποστολή διάσωσης, εξέτασε χθες το βράδυ τα παιδιά και έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η επιχείρηση.

Μέχρι τώρα, ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται ένδεκα ώρες για να φθάσει μέχρι τα παιδιά και να επιστρέψει.
‘Εξι ώρες για να πάει και πέντε ώρες για να επιστρέψει, χάρη στα ρεύματα. Η διαδρομή περιλαμβάνει δύσκολα υποθαλάσσια περάσματα.

Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για την απομάκρυνση των παιδιών κρίνονται «τέλειες» από τον πυρήνα διαχείρισης της κρίσης, ιδιαίτερα όσον αφορά τηστάθμη του νερού μέσα στο σπήλαιο.

Οι διασώστες εκκένωσαν προηγουμένως την περιοχή γύρω από το σπήλαιο ώστε να ανοίξουν χώρο «για να διευκολυνθούν τα παιδιά».

«Όλοι όσοι δεν εμπλέκονται στην επιχείρηση πρέπει βγουν αμέσως από τη ζώνη», ανακοίνωσε από μεγάφωνα η αστυνομία στον χώρο γύρω από το σπήλαιο, όπου βρίσκονται εκατοντάδες δημοσιογράφοι.
«Έχουμε όλο και περισσότερα μέσα ενημέρωσης που έρχονται και εγκαθίστανται παντού», είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής των επιχειρήσεων προσθέτοντας πως «οι ιατρικές ομάδες μου παραπονέθηκαν και αυτό γίνεται πρόβλημα».

Οι διασώστες είχαν καταφέρει να περάσουν έναν σωλήνα πολλών χιλιομέτρων για να διοχετεύσουν οξυγόνο στη σπήλαιο όπου έχει καταφύγει η ομάδα και το επίπεδο του οξυγόνου έχει σταθεροποιηθεί μέσα σ’ αυτό.

Aysha Ridzuan

 

@ayshardzn

 

A diver who was bringing in oxygen supplies for the boys has died. ?

“His job was to deliver oxygen. He did not have enough on his way back”
https://www.bbc.com/news/world-asia-44734385 

Aysha Ridzuan

 

@ayshardzn

 

In case you’re wondering why it may take months to get the boys out of the cave safely and why the divers are teaching the boys to swim & dive. Also brilliant use of AR by CNA. pic.twitter.com/F9a4QOKim7

 

 

 

Όμως οι βροχές που αναμένονται προσεχώς θα μπορούσαν να περιορίσουν το μη πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου στο οποίο έχουν καταφύγει τα παιδιά.

Χθες το βράδυ έπεσε για μισή ώρα μια νεροποντή, υπενθυμίζοντας πόσο πολύ επείγει να απομακρυνθούν τα παιδιά.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters