Πα. Δεκ 1st, 2023

Πλημμύρες και ζημιές από τα καλοκαιρινά μπουρίνια-Άστατος και σήμερα ο καιρός (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποκαταστάθηκε αργά χθες βράδυ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική, όπου νωρίτερα είχαν καταγραφεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

 Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, που είχε διακοπεί, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, από το ύψος της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας. Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πέραμα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα χθες σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων σε Τρίκαλα, Κορινθία, Φθιώτιδα.

Από την έντονη βροχόπτωση σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην επαρχία των Φαρσάλων και ειδικά στην περιοχή Βαμβακού, και στο χωριό Ρεματιά. Πλημμύρισαν δρόμοι, καλλιέργειες καταστράφηκαν και άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών.

Η περιοχή «χτυπήθηκε» και από χαλάζι, προκαλώντας καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες, ενώ αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις καταστροφές.

Στην Αττική, πιο έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα στα νότια προάστια όπου η πυροσβεστική δέχθηκε 15 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια ενώ αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους από τα ορμητικά νερά.

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς κατά τόπους αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες.

Πρόγνωση καιρού:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Χαλκιδική αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα Ηπεριωτικά και την Κρήτη.