Τρ. Αυγ 9th, 2022

Τσίπρας: Έφτασε η στιγμή να κοιτάξουμε στο μέλλον, στην επόμενη μέρα (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Έφτασε η στιγμή να κοιτάξουμε στο μέλλον. Στην επόμενη μέρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι στόχος είναι η στήριξη των αδύναμων και η τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας.

Η απόφαση του Eurogroup ήταν μία απόφαση που η Ελλάδα εδικαιούτο. Μία απόφαση που αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες του ελληνικού λαού, που δεν ήταν πάντα δίκαιες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν πρέπει να επισημαίνουμε διαρκώς και τα λάθη και τις υπερβολές και τις αστοχίες των μνημονιακών προγραμμάτων. Για τις οποίες ευθύνη έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος. Αλλά όχι μόνο αυτές. Ευθύνη έχουν και οι θεσμοί που τα σχεδίασαν και πολλές φορές επέβαλαν την εφαρμογή τους» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Τώρα, όμως, δεν είναι η στιγμή να κοιτάμε στο παρελθόν, αν και πάντα πρέπει να το υπενθυμίζουμε στον λαό και στους εαυτούς μας. Είναι η στιγμή να κοιτάξουμε στο μέλλον. Στην επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα είναι ελπιδοφόρα. Διότι εξασφαλίσαμε συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, που η εφαρμογή τους δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να ανακτήσει τη σταθερή και αυτοδύναμη πρόσβαση στις αγορές χρήματος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο νέος πολιτικός δρόμος που καλούμαστε να ανοίξουμε, η νέα μέρα για τη χώρα δεν μπορεί να είναι μια επιστροφή στις μέρες της γενικευμένης διαφθοράς και φοροδιαφυγής, τις μέρες της επέκτασης με ασύδοτο δανεισμό, τις μέρες μιας επίπλαστης και αντικοινωνικής αφθονίας των λίγων» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και σημείωσε ότι χρειάζεται μια λελογισμένη επέκταση στη βάση των δυνατοτήτων της χώρας.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

Prime Minister GR

 

@PrimeministerGR

 

 

Ο νέος πολιτικός δρόμος που καλούμαστε να ανοίξουμε, η νέα μέρα για τη χώρα δεν μπορεί να είναι μια επιστροφή στις μέρες της γενικευμένης διαφθοράς και φοροδιαφυγής, τις μέρες της επέκτασης με ασύδοτο δανεισμό, τις μέρες μιας επίπλαστης και αντικοινωνικής αφθονίας των λίγων.

«Όσο θα απομακρυνόμαστε από τη μνημονιακή περίοδο και όσο η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης θα γίνεται πολιτική πράξη και δράση, τόσο οι διαχωριστικές πολιτικές γραμμές θα γίνονται πιο ορατές και σαφείς» ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Με την ανάκτηση των ρυθμίσεων υπέρ των εργαζομένων και αύξηση του κατώτατου μισθού ή με την απορύθμιση της αγοράς εργασίας και κατάργηση του οχταώρου; Με ένα δημόσιο αποτελεσματικό και ανταποδοτικό στην κοινωνία ή με το γενικευμένο outsourcing του που θέλει ο κος Μητσοτάκης;

Με τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και του ασφαλιστικού συστήματος ή με τις απολύσεις γιατρών, την διάλυση του δημοσίου τομέα και την ρήτρα πέντε προς ένα που θέλει ο κος Μητσοτάκης;».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος όπως είπε, «έβγαλε τη μάσκα του φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή για να ακολουθήσει τον Αντ. Σαμαρά στο εμπόριο του δήθεν πατριωτισμού».

«Βλέποντας ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει κάτι δραματικά επικίνδυνο: Να ασπαστεί την γραμμή της νέας εθνικοφροσύνης στην οποία τον τράβηξε η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ που τον κρατάει όμηρο. Η Νέα Δημοκρατία χάνει κάθε διεθνή αξιοπιστία και μεταλλάσσεται πυρηνικά, όμως, με αυτή την πολιτική επιλογή εκτρέφει φασιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, που -αν και περιθωριακοί- νιώθουν τώρα πιο ασφαλείς να βγουν ξανά από τις κρυψώνες τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «αυτή είναι η νέα πολιτική οικογένεια του κου Μητσοτάκη. Η πολιτική συμμαχία μιας ακραίας δεξιάς που θέλει να αφήσει μόνη της την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και να επιβάλει στην Ευρώπη την πιο αντικοινωνική ατζέντα».