Πε. Αυγ 18th, 2022

Νίκος Σταυρέλης για την Δημοτική αγορά Κορίνθου (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε ένα ιστορικό για τη δημοτική αγορά και τι έκανε η δημοτική αρχή ανά περίοδο αναφέρθηκε ο Νίκος Σταυρέλης σε συνέντευξη τύπου απαντώντας στον Αλ. Πνευματικό. Παράλληλα εξηγεί τους λόγους που δείχνουν την πρόθεση του δημάρχου να μην κατασκευαστει Δημοτική αγορά.

Από το 2007 αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε μία νέα δημοτική αγορά στο κέντρο της πόλης μας.
Παρήλθαν 12 ολόκληρα χρόνια και δεν κάναμε απολύτως τίποτα.
Η εγκατάλειψη και η ερημοποίηση του χώρου έχουν ονοματεπώνυμο δυστυχώς διότι μέχρι το 2016 πίστευα και εγώ ότι θέλει να φτιάξει τη δημοτική αγορά.

Μετά από πολλές παλλινωδίες του Δημάρχου καταλήξαμε χθες το βράδυ 17 δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων να βάλουμε το θέμα στη σωστή του βάση:
-Ακύρωση όλων σχετικών προηγούμενων αποφάσεων για ανάθεση της δημοτικής αγοράς σε ιδιώτη, ο οποίος να την επισκευάσει και να την εκεμεταλλευτεί για 25 χρόνια.
Ιδιώτης δεν βρέθηκε και πως θα μπορούσε να βρεθεί , να επενδύσει αρκετά χρήματα και να βγάλει και κέρδος;
-Ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς από τον Δήμο Κορινθίων με μελέτη που θα συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία και εκμετάλλευση από το Δήμο με εκμισθώσεις στη συνέχεια σε καταστηματάρχες, όπως ήταν παλιά.
-Διατήρηση του σημερινού χώρου ισογείου και ορόφου της Φιλαρμονικής

Άξιο λόγου η πρόταση του Δημάρχου προς τους 10 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους της πρώην παράταξής μου να απέχουν της ψηφοφορίας και όχι να εμμείνουν στην αρχική πρόταση του Δημάρχου για ιδιώτη επενδυτή. (Πιστεύω απολύτως βέβαια ότι και οι συνάδελφοι αυτοί θα συμφωνούσαν στην πρόταση των 17, αν δεν ακολουθούσαν την παραταξιακή γραμμή).

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα έχει γίνει κάτι το ιδιαίτερο στον χώρο. Τουλάχιστον ας συνταχθεί η μελέτη.

ekorinthos.gr