Πα. Δεκ 8th, 2023

Η Υπουργός Πολιτισμού στην Αρχαία Κόρινθο (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

 Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου ξεναγήθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την συνόδεψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες , ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίας Κώστας Παρτσινέβελος, o Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης ο Περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κα Παναγιώτα Κασίμη ενημέρωσε την Υπουργό για τα προβλήματα και τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου.
Οι τοπικοί άρχοντες ενημέρωσαν την κα Κονιόρδου για τον σχεδιασμό της ολοκληρωμένης παρέμβασης που επιχειρείται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού πλούτου της Αρχαίας Κορίνθου μέσα από τη διερεύνηση των πολύπλευρων διασυνδέσεών του με το φυσικό περιβάλλον και με γενικότερα ζητήματα αειφορικής ανάπτυξης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.