Τε. Δεκ 6th, 2023

Κινέτα – Γεράνεια Όρη ένα μήνα μετά . Η αποτίμηση μιας τεράστιας καταστροφής από ψηλά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τέλη Αυγούστου και ένα παραθεριστικό κέντρο από τα πιο δημοφιλή της Αττικής θυμίζει φάντασμα. Η Κινέτα και το Πανόραμα Κινέτας θυμίζουν εγκαταλελειμμένη και εκκενωμένη περιοχή από αυτές που βλέπεις σε ταινίες.

Παντού αποκαΐδια και εγκατάλειψη. Κάποιες -κατεστραμμένες και αυτές από τη φωτιά- ταμπέλες που προειδοποιούσαν τους οδηγούς να κινούνται αργά επειδή πριν από ένα μήνα σε αυτούς τους δρόμους έπαιζαν παιδιά θυμίζουν τις χαρούμενες μέρες που έζησε η περιοχή. Σήμερα όμως συναντώντας τες σου σφίγγει το στομάχι. Καμένα δέντρα, σπίτια και οχήματα παραμένουν στο ίδιο σημείο όπου τα βρήκε η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Οι περισσότερες εξοχικές κατοικίες είναι άδειες αφού ακόμα και αν γλίτωσαν από τη μανία της φωτιάς, τα πάντα γύρω θυμίζουν εκείνο το μεσημέρι και η μυρωδιά του καμένου επικρατεί στην περιοχή. Παρατηρώντας την περιοχή από ψηλά και βλέποντας αρκετούς δρόμους να καταλήγουν σε αδιέξοδα και σε γκρεμούς νιώθουμε τυχεροί που τουλάχιστον εδώ δεν υπήρχαν νεκροί. Όμως η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και τα Γεράνια Όρη δεν θυμίζουν σε τίποτα τα όμορφα, άγρια και καταπράσινα Όρη που ήταν πριν από περίπου ένα μήνα..

Πηγή: Up Drones