Πε. Μαρ 23rd, 2023

Ενδιαφέρουσα η ομιλία του συγγραφέα Γ. Λεκάκη στην Κόρινθο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στον πολυχώρο “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο, το νεοσυσταθέν Παράρτημα Κορίνθου του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ” πραγματοποίησε την εναρκτήρια εκδήλωσή του, με την οποία εγκαινίασε μία σειρά διαλέξεων και δράσεων σχετικών με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ομιλητής στην διάλεξη με τίτλο “Μουσικής Μύηση – Η ευεργετική επίδραση της μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα” ήταν ο πολυγραφότατος κ. Γιώργος Λεκάκης, συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου και διαχειριστής της ιστοσελίδος ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
 Ο κ. Γιώργος Λεκάκης άρχισε την ομιλία του κάνοντας μία σύντομη αλλά ουσιαστική αναφορά στην πόλη της Κορίνθου και στην υποχρέωση, μέσα από την αναζήτηση, την γνώση και την συνεργασία να αποκτήσει αυτή η πόλη την αίγλη του αρχαιοελληνικού παρελθόντος της!
 Στην συνέχεια, μίλησε, φυσικά, για την μουσική και καλύπτοντας το θέμα από την ρίζα του… παρουσίασε, αρχικά, την ετυμολογία της λέξης “μουσική” καθώς και τον ευρετή του όρου της και τοποθετώντας, με αδιάψευστες μαρτυρίες, τις απαρχές της στην Αρχαία Ελλάδα μας ταξίδεψε στον κόσμο της, αναφερόμενος στην πρώτη παρτιτούρα, στην αρμονικότερη μελωδία, σε ρυθμούς, μουσικά όργανα, μουσικούς, τραγούδια, γιορτές, έθιμα.
 Αξιοποιώντας τις επιστημονικές  αποδείξεις για την δύναμη του ήχου και τα αποτελέσματα της χρήσης του, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης και δράσης, παρουσίασε την δύναμη της μουσικής και την επιρροή της στον ανθρώπινο εγκέφαλο, που μπορεί να καθοδηγηθεί, ανάλογα με τους εκάστοτε σκοπούς.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr