Πα. Μάι 20th, 2022

Μαιευτήρας ζήτησε φακελάκι ανάλογα με τα κιλά του νεογέννητου! (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Καταγγελία ότι γυναικολόγος-μαιευτήρας δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας 

ζήτησε «φακελάκι» βάσει των κιλών του νεογνού(!) την ώρα που μητέρα και νεογέννητο βρίσκονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προέβη ένας αγανακτισμένος πατέρας και σύζυγος.

 

Τη συγκλονιστική υπόθεση ανέδειξε με επιστολή του ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σημειώνοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την επιστολή του Σταύρου Αναγνωστόπουλου που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», ο πατέρας -που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα- έφθασε στο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, καθώς η γυναίκα του αντιμετώπιζε δυσκολίες στην εγκυμοσύνη της.

Όταν βρήκαν γιατρό, εκείνος απαίτησε να του δώσουν άμεσα 1.000 ευρώ για την εισαγωγή της γυναίκας στην κλινική, ενώ επιφυλάχθηκε για περαιτέρω αμοιβή, μετά τη γέννηση, η οποία θα υπολογιζόταν σε χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα κιλά που θα ζύγιζε το νεογνό!

Στην επιστολή-καταγγελία σημειώνεται ότι τελικά το μωρό γεννήθηκε μόλις 2,1 κιλά και η γυναίκα χρειάστηκε να χάσει τη μήτρα της και να μπει στην Εντατική Μονάδα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του, έκανε παρέμβαση στο θέμα τονίζοντας ότι καταδικάζει το «φακελάκι» και πως θα εξαντλήσει την αυστηρότητά τουαπέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε παρόμοιες πρακτικές.

«Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων. Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ