Κυ. Δεκ 4th, 2022

Χειροπέδες σε μέλος σπείρας που έκλεβε κινητά τηλέφωνα από καταστήματα και στο Λουτράκι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα από τα μέλη της σπείρας που κλέβει εκθεσιακά κινητά τηλέφωνα, από καταστήματα που τα πωλούν ανά τη χώρα, συνέλαβε η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό.

Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Απρίλιο εγκληματική ομάδα που κλέβει κινητά τηλέφωνα συγκεκριμένου μοντέλου.

Στην πράξη, ένα από τα μέλη της ομάδας έμπαινε πρώτο στο κατάστημα, προσποιούμενος τον πελάτη. Στη συνέχεια, αφού εντόπιζε την εκθεσιακή συσκευή που τον ενδιέφερε, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απενεργοποιήσει τον αισθητήρα του συναγερμού στη βάση ασφαλείας. Κατόπιν, αποχωρούσε από το κατάστημα, όπου άλλο μέλος έμπαινε κι αφαιρούσε το εν λόγω κινητό, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Στην κατοχή του 26χρονου, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Λαμία, Λουτράκι και Θήβα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο ίδιος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα