Σα. Ιαν 28th, 2023

Εξερράγη χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο – Tρομοκρατική ενέργεια εξετάζουν οι Αρχές

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συναγερμός σήμανε στο Χαλάνδρι όταν χειροβομβίδα εξερράγη στο ρωσικό προξενείο στην οδό Τζαβέλλα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Όλα έγιναν στις 04:00 τα ξημερώματα όταν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δυο άγνωστοι πέρασαν με μοτοσικλέτα έξω από το ρωσικό προξενείο, επί της οδού Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι.

Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν τη χειροβομβίδα κάτω από το θωρακισμένο κουβούκλιο του φρουρού, που όμως εκείνη την ώρα ήταν άδειο, προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Αμέσως, οι φρουροί του προξενείου ειδοποίησαν τη ρωσική πρεσβεία. Άνθρωπος από την ασφάλεια της πρεσβείας βρέθηκε στο σημείο και όταν διαπίστωσε πως είχε σημειωθεί έκρηξη, ειδοποίησε την αστυνομία.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ. Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Ήδη, εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο και την ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα όσα έγιναν τα ξημερώματα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι έχουν πολλές ομοιότητες με επίθεση που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2016 στη γαλλική πρεσβεία.

Τότε μέλη της οργάνωσης Ομάδα Επαναστατική Αυτοάμυνα, είχαν πετάξει χειροβομβίδα στο φυλάκιο του αστυνομικού. Και τότε οι δράστες είχαν κινηθεί με μοτοσικλέτα και είχαν διαφύγει προς τα Εξάρχεια.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι.

Πηγή: newsit.gr, cnn.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr