
Μια ιστορική σελίδα για το Κιάτο και ολόκληρη τη Σικυωνία γράφτηκε το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2026, με τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού «Γιάννης Σπανός», ενός έργου που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της περιοχής.
Οι εμβληματικές πέτρινες αποθήκες του ΑΣΟ, που για χρόνια παρέμεναν εγκαταλελειμμένες, μεταμορφώθηκαν σε έναν σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού, στεγάζοντας το νέο δημοτικό θέατρο και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Σικυωνίων.
Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και της πολιτικής ζωής του τόπου, επιβεβαιώνοντας τη σημασία του έργου για ολόκληρη την Κορινθία. Η βραδιά, ολοκληρώθηκε, με συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Νίκου Πορτοκάλογλου. Το νέο Κέντρο Πολιτισμού «Γιάννης Σπανός», φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό σημείο αναφοράς για τη Σικυωνία και την Κορινθία, έναν χώρο ανοιχτό στην κοινωνία, τη δημιουργία και τον πολιτισμό. Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.
























