Σα. Ιούλ 2nd, 2022

Μάρκος Λέγγας: Η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομιών αυξάνει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομιών αυξάνει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς. Τα δρομολόγια υδροπλάνων αναμένεται να τονώσουν ακόμα περισσότερο τις προοπτικές του τουρισμού, να ενισχύσουν τα έσοδα των ΟΤΑ και να σταματήσουν τον αποκλεισμό ορισμένων περιοχών.

Ειδικά για τον Δήμο Σικυωνίων, όπου υπάρχουν ήδη δύο πολύ μεγάλες λίμνες (Στυμφαλία, Δόξα), ενώ θα δημιουργηθεί και μία ακόμα όταν ολοκληρωθεί το φράγμα Ασωπού, η κατασκευή υδατοδρομίου θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στην ορεινή ζώνη -και μάλιστα από κοινωνικές ομάδες με υψηλά εισοδήματα. Τα υδροπλάνα χαρακτηρίζονται ως τα πλέον κατάλληλα μέσα μεταφοράς συνδυάζοντας την άμεση και ταχεία εξυπηρέτηση των αεροπλάνων με την ευελιξία των πλωτών μέσων.

Λαμβάνοντας, μάλιστα υπ όψιν τον πολύμορφο γεωγραφικό χαρακτήρα του δήμου μας και τις συγκοινωνιακές του ανάγκες, τα υδροπλάνα μπορούν να αποτελέσουν ευέλικτη, εναλλακτική επιλογή για τις μεταφορές προσώπων και αγαθών.

Στις περιπτώσεις δε των μικρών και απομακρυσμένων χωριών μας, που ειδικά το χειμώνα αποκλείονται από τις κακές καιρικές συνθήκες, η δημιουργία υδατοδρομίου θα μειώσει το αίσθημα απομόνωσης των κατοίκων τους.