Δε. Μάι 20th, 2024

Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Αλλάζουν τα άμφιά του μετά από 20 χρόνια (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την έλευση και παραμονή του ιερού, αφθάρτου και θαυματουργού ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας από το Προκόπι της Καππαδοκίας. 

Η Ι. Μ. Χαλκίδος Ιστιαίας και Β. Σποράδων με επικεφαλής το φωτεινό Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο έχει αφιερώσει το 2024, στα εκατό χρόνια από την έλευση και παραμονή του ιερού, αφθάρτου και θαυματουργού ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Μάλιστα το Βιβλίο που έχει συγγράψει ο Ποιμενάρχης μας για τον Άγιο, είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο, που, αναφέρεται στην Χάρη του που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους.

Τα θαύματα είναι σχεδόν καθημερινά . Όμως ο Άγιος ζητά κάθε 20 χρόνια να αλλάζουν τα Ιερά Άμφια του. Φέτος ήρθε η στιγμή. Εμφανίζεται σε πιστούς που ζουν σε διαφορετικά μέρη και ζητά εκτός από την αλλαγή, ακόμα και το χρώμα που θα πρέπει να έχουν. Με την αλλαγή ακολουθείται μία ιεροτελεστία, όπου τα προηγούμενα Άμφια κόβονται κομματάκια και παραδίδονται στους πιστούς, που καταφτάνουν από όλα τα μέρη του Κόσμου . Η μεγάλη στιγμή έφτασε όπως λέει αποκλειστικά στο evia online o πρωθιερέας του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Μάρκου.

 evia online