Πα. Δεκ 1st, 2023

Άκης Τσελέντης: «Οι μικροσεισμοί στον Κορινθιακό δείχνουν μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου προχώρησε σε ανάλυση για τους σεισμούς, στον Κορινθιακό κόλπο.

Μικροσεισμική δραστηριότητα έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στον Κορινθιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια από το Ξυλόκαστρο.Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τι συμβαίνει στην περιοχή και σημειώνει πως πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης γράφει μεταξύ άλλων:

«Μικροσεισμική δράση στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του ΞυλοκάστρουΑπό χθες παρατηρούμε μια μικροσεισμική ακολουθία στο θαλάσσιο χώρο Β το Ξυλόκαστρου.

Ο μέγιστος σεισμός που καταγράψαμε είναι 3,4R.

Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με την συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την περιοχή μα το πυκνό σεισμολογικό δίκτυο που έχει εγκατεστημένων και αναλύει συνεχώς την εξέλιξη της ακολουθίας.

Προς το παρόν θεωρώ ότι εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής.Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ύφεση στη σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί.

Εύχομαι να είναι σε θαλάσσιο χώρο ο όπως συνήθως γίνεται μακριά από αστικά κέντρα…».