Πε. Φεβ 2nd, 2023

Έβδομη ημέρα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η εξασθενημένη πλεόν διαταραχή στην ανώτερη τροπόσφαιρα θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας για έβδομη συνεχόμενη ημέρα σήμερα Σάββατο 27/08.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 27/08 θα είναι:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και την Κρήτη.

– Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Ηπείρου, της Δ. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

– Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Ηπείρου, της Δ. Στερεάς και πιθανώς του Ιονίου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

– Τονίζεται ότι για έκτη ημέρα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδα στην Αττική.

Η παρακάτω ομάδα χαρτών δείχνει τον αθροιστικό υετό 3ώρου που αναμένεται κατά την διάρκεια του Σαββάτου 27/08 μεταξύ 12:00-15:00 (Γραφικό 1) και 15:00-18:00 (Γραφικό 2) και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές κινδύνου.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 1 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr