Πε. Ιούν 8th, 2023

Αγροτικος Συνεταιρισμος Αθικιων: Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αθικίων κ. Παναγιώτης Παπαδάς και πρόεδρος του Αγροτικού και Δασικού Συνεταιρισμού Αθικίων κ. Κώστας Παναγόπουλος, παρουσία του βουλευτή του νομού μας κ. Κόλλια Κώστα επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα.

Στη διάρκεια της συνάντησής, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν εκτενέστερα τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αθικίων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε, καταρχάς, ένα από τα πιο βασικά ζητήματα, που αφορά στο κομμάτι των ζημιών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020. Ειδικότερα, με τη συζήτηση που πραγματοποιήσαμε, εστιάσαμε στην πρόοδο των εκτιμήσεων των ζημιών που σημειώθηκαν το περσινό καλοκαίρι. Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητήσαμε, μάλιστα, την ενίσχυση του εκτιμητικού έργου με τη διάθεση ενός επιπλέον γεωπόνου, αίτημα το οποίο εισακούστηκε από τον κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του.

Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της ακαρπίας της ελιάς που έχει πλήξει όχι μόνο το υπόψη Δημοτικό Διαμέρισμα Αθικίων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η ελιά αποτελεί μονοκαλλιέργεια. Το γεγονός αυτό σαφέστατα έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο, που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται σημαντικά. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., το εν λόγω ζήτημα έχει ήδη ανοίξει τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δε κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε να τους ενημερώσει προσωπικά για κάθε σχετική εξέλιξη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr