Τε. Απρ 17th, 2024

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στο δημοσίευμα του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Απάντηση στο δημοσίευμα του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου στο “Βήμα της Κυριακής”, που έκανε λόγο για “στρατό” 150-160 αστυνομικών που φρουρούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο, εξέδωσε σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Δείτε την ανακοίνωση:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που αναπαράγεται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου – σχετικά με το σχέδιο ασφάλειας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη – δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι:

Πρώτον, η ευθύνη προστασίας και φύλαξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη – όπως και κάθε φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου – ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση επιχειρησιακά κριτήρια, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.

Δεύτερον, τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του.

Τρίτον, αναβαθμίστηκαν σε αυτό το επίπεδο μετά την πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε ο αστυνομικός φρουρός, και τις απειλές που ακολούθησαν με προκήρυξη μέσω διαδικτύου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών.

policenet.gr