Κυ. Δεκ 3rd, 2023

Αναστάσιος Γκιολής: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θα ήθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις ως ιατρός που υπηρέτησα για πάνω από 15 χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που φέρει το όνομά της.

Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους. Για πρώτη φορά η Πολιτεία δεν περιμένει να πάει ο πολίτης στον ιατρό επειδή παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα, αλλά προσεγγίζει εκείνη τον πολίτη για να του υπενθυμίσει να φροντίσει τον εαυτό του,χωρίς ταλαιπωρία και κόστος.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου που απειλούν τις γυναίκες και ταυτόχρονα μια νόσο που μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα!!!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 45-70 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ και ενσωματώνει την ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν. Οι δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα είναι οι εξής: Εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες-δικαιούχους Κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος) Υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος ή ανάγκης περαιτέρω.