Σα. Ιούλ 20th, 2024

Αναστολή λειτουργίας υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε Τολό και Ερμιόνη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σε δομές των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Αργολίδα. Μετά την αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος στην Αγία Τριάδα, γνωστοποιήθηκε η αναστολή δραστηριότητας και στις δομές του Τολού και της Ερμιόνης.

Οι αποφάσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ, αναρτήθηκαν πρόσφατα στη Διαύγεια. Η αναστολή της συναλλακτικής δράσης των δύο αυτών καταστημάτων, θα ισχύσει απ’ τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Η απόφαση έχει δημιουργήσει ανησυχία και προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα ταχυδρομικά καταστήματα Ερμιόνης και Τολού.

To ίδιο έπραξε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Ανδριανός.

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ εκπόνησε πρόσφατα «σχέδιο αναδιοργάνωσης και ολιστικής επαναπροσέγγισης της εξυπηρέτησης των πελατών», βάσει του οποίου πραγματοποιεί αλλαγές στο δίκτυο και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στόχος των ιστορικών ΕΛΤΑ είναι να αναδειχθούν σε μια σύγχρονη και πλήρως ανταγωνιστική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών, που ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς και, κυρίως, στις απαιτήσεις των πελατών σε όλη την Ελλάδα για καλύτερες, ταχύτερες και αξιόπιστες υπηρεσίες και λύσεις. Η μεγάλη ιστορία και εμπειρία 195 χρόνων και το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ αποτελούν την ισχυρή βάση για τη νέα περίοδο των Ελληνικών Ταχυδρομείων και την εγγύηση για την επόμενη μέρα των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης θα υλοπποιηθεί σταδιακά σε βάθος 18 μηνών και περιλαμβάνει:

  • Μια νέα εποχή εξυπηρέτησης πελατών με βάση διεθνή πρότυπα
  • Ένα νέο οικοσύστημα διανομής με ενοποιημένο, πλήρως εκσυγχρονισμένο και λειτουργικό δίκτυο, που περιλαμβάνει υποκαταστήματα σε όλη την επικράτεια, ενώ διατηρεί τα κόστη σε ανταγωνιστικά επίπεδα για την αγορά
  • Αναβάθμιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων σε κομβικές περιοχές με διεύρυνση ωραρίου με περισσότερο προσωπικό
  • Ενίσχυση της θέσης των ΕΛΤΑ στην αγορά των ταχυμεταφορών με τη διεύρυνση των συνεργειών με τα ΕΛΤΑ Courier
  • Νέο επιχειρησιακό μοντέλο που ενισχύει έμπρακτα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
  • Ψηφιακό μετασχηματισμό και υποδομές που μειώνουν τον χρόνο αναμονής και διευκολύνουν την εξυπηρέτηση στα κέντρα διαλογής
  • Ανασχεδιασμό των δρομολογίων και ανανέωση του στόλου με οχήματα προηγμένης και πιο «πράσινης» τεχνολογίας που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
  • Νέο υβριδικό μοντέλο παρουσίας που δεν στηρίζεται μόνο στο φυσικό δίκτυο των υποκαταστημάτων.

«Το σχέδιο αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ, δημιουργεί την πεποίθηση στους ανθρώπους τους, που συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίησή του, πως τα ΕΛΤΑ διατηρούν τον κομβικό τους ρόλο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και την ασφάλεια στους πελάτες της εταιρείας να συνεχίσουν να την εμπιστεύονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.