Δε. Μάι 23rd, 2022

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 243119475_4394386030584208_4948885137385248218_n.gif

Σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, δήλωσε τα εξής:

«Μετά την έγκριση της τροποποιημένης μελέτης για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που έλαβε χώρα μετά από 23 χρόνια καθυστερήσεων, ανέλαβα πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενημερωθώ αναλυτικά για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου και να συμβάλω στην οριστική περάτωσή του. Χθες, 19-10-2021, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και να συνομιλήσω με την Προϊσταμένη, κα Κασίμη, για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Στη διάρκεια της συνάντησής μας, η κα Κασίμη με ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες της Εφορείας και ζήτησε, στα πλαίσια του θεσμικού μου ρόλου, τη συνδρομή μου για την τελική έγκριση του φακέλου. Ως εκ τούτου, επικοινώνησα αμέσως με την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου που είναι αρμόδια για το θέμα, ζητώντας την επίσπευση και ολοκλήρωση όλων των σχετικών εκκρεμοτήτων.

Σήμερα, 20-10-2021, μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μενδώνη, στην οποία ομοίως έθεσα το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Επιπλέον, της ζήτησα και την προσωπική της παρέμβαση για την επίσπευση όλων των αναγκαίων διαδικασιών. Η ίδια με διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα και θα με ενημερώσει σχετικά. 

Το σύγχρονο αυτό εκπαιδευτήριο θα αποτελέσει πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα, καθώς η ανέγερσή του πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε χώρο όπου βρίσκονται αρχαιότητες ιδιαίτερης σημασίας. Θα παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις, ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό ένα τόσο σπουδαίο έργο για τον τόπο μας. Σαφέστατα το έργο αυτό θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την Αρχαία Κόρινθο, που κατείχε ήδη από τους αρχαίους χρόνους περίοπτη θέση και θαυμάζεται έως σήμερα ως λίκνο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».