Τρ. Μάι 21st, 2024

Απαράδεκτη αθέτηση δεσμεύσεων για αποκατάσταση της γέφυρας Φενεού

Κοινοποίηση ειδήσεων

 Eρώτηση για τη γέφυρα στο Φενεό της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτίνας του ΜέΡΑ25 και 5ης Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2019, σε συνθήκες κακοκαιρίας και νεροποντής, φούσκωσε ο ποταμός Όλβιος και καταστράφηκε η γέφυρα του Φενεού, με αποτέλεσμα να κοπεί η περιοχή στα δύο.Έχουν περάσει από τότε τριάμιση χρόνια (!) και η κατάσταση παραμένει η ίδια !

Παρά τις (προεκλογικές) υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, για άμεση αποκατάσταση της γέφυρας, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Οι ανάγκες μετακίνησης και μεταφορών εξυπηρετούνται ακόμα, από την πρόχειρη γέφυρα τύπου “Bailey” που τοποθετήθηκε  «προσωρινά» από τον στρατό.

            Επειδή η τοπική κοινωνία ταλαιπωρείται τόσον καιρό εισπράττοντας την πλήρη αδιαφορία και υποτίμηση από την Πολιτεία, αναρωτιέται αν δικαιούται να έχεικάποια ελπίδα, αφού ήδη βρισκόμαστε, πάλι, σε περίοδο όπου επίκεινται εκλογές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1).       Υπάρχει,επιτέλους, η πρόθεση να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση / κατασκευή της γέφυρας του Φενεού  ; Και, εάν ναι, με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η παράδοση της νέας γέφυρας ;

2).       Ποιοι είναι οι λόγοι της μέχρι σήμερα απραξίας – ή έστω μεγάλης  καθυστέρησης – για την αποκατάσταση της γέφυρας του Φενεού;

Η Ερωτώσα Βουλευτής