Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Αποσύρονται πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκες από κλειστούς χώρους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το τέλος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και τις μάσκες στους κλειστούς χώρους προανήγγειλε για ακόμη μια φορά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι σκληροί δείκτες βελτιώνονται συνεχώς και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί» τόνισε αρχικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης προσθέτοντας ότι αν και η «Ομικρον 2» μεταδίδεται πιο γρήγορα από την Ομικρον το σύστημα της δημόσιας Υγείας θα περάσει σε φάση καλύτερης διαχείρισης.

Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού και μάσκες

Για τον ίδιο είναι θέμα χρόνο η έλευση της κανονικότητας και διευκρίνισε πως «αν και ακόμη δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή (των Ειδικών) τόσο το πιρτοποητικό εμβολιασμού όσο και οι μάσκες θα σταματήσουν να ισχύουν».

Φυσικά και ειδικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ξεκαθάρισε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα επανέλθει αν η πανδημία επιστρέψει με μεγαλύτερη δυναμική, ενώ για την μάσκα είπε ότι «είναι λογικό να καταργηθεί στους κλειστούς χώρους εκτός από νοσοκομεία και γηροκομεία».

«Πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Βρετανία έχουν αποσύρει την χρήση του πιστοποιητικου εμβολιασμού» συμπλήρωσε με νόημα και αυτό θα γίνει στην Ελλάδα όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τέλος για την εμφάνιση της γρίπης ανέφερε πως η μεταδοτικότητά της είναι 4 φορές πιο κάτω από τον κορονοϊό και επανεμφανίστηκε λόγω της μείωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι η επιτροπή έχει εισηγηθεί την άρση της υποχρεωτικότητας στους εξωτερικούς χώρους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι καταργούμε την μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα είπε ότι είναι στην κρίση του καθενός μας να φοράει την μάσκα σε εξωτερικό χώρο όταν αυτός πιστεύει πως τον προστατεύει κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον Γκίκα Μαγιορκίνη όταν ανακοινώνει πως οδεύουμε στο τέλος της μάσκας ακόμη και στους εσωτερικούς χώρους.