Πε. Ιούλ 25th, 2024

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποφάσεις για σειρά έργων έλαβε στη συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία -εκτός ημερησίας διάταξης, έκανε αποδεκτή χρηματοδότηση ύψους 1.233.999,65 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η εν λόγω πίστωση προορίζεται για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε καμένες από την πυρκαγιά της 3ης του περασμένου Αυγούστου εκτάσεις δασικού χαρακτήρα στις περιοχές Καστάνιας, Κρήνης, Πλατάνου, Σκαμνακίου και Σιδηροκάστρου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που αποτελούν περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Γυθείου.

Από τα θέματα στην ημερήσια διάταξη, η Επιτροπή ενέκρινε τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για το με προϋπολογισμό κατά τη μελέτη 241.000 ευρώ έργου που αφορά στον δημοτικό δρόμο από την 9η επαρχιακή οδό Κορώνη – Βασιλίτσι προς τον συνοικισμό Λιβαδάκια, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Ομοίως ενέκρινε και τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για το προϋπολογισμού 750.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών σε ασφαλτοτάπητα και τεχνικά στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Χώρα – Γαργαλιάνοι και στις 3η και 10η επαρχιακές οδούς Χώρα – Καζάρμα.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την ανάκληση των διαγωνισμών για τις μελέτες δύο έργων, αυτής για την βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Καρδαμύλης – Οιτύλου και παράκαμψη οικισμών με προεκτιμώμενη αμοιβή 2.057.069,11 ευρώ καθώς και αυτής για την ολοκλήρωση κατά τμήματα του οδικού άξονα Κιβέρι – Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Κυπαρίσσι με προεκτιμώμενη αμοιβή 3.249.999,51 ευρώ.

Ουσιαστικά η επιτροπή, διαπιστώνοντας ότι οι πιο πάνω διαδικασίες μένουν “κολλημένες” από το 2015 προχώρησε στην πιο πάνω απόφαση προκειμένου  να προκηρυχθούν οι μελέτες για τα πλέον κρίσιμα σημεία των πιο πάνω οδικών αξόνων, ενώ η πίστωση που εξοικονομείται από τις προεκτιμηθείσες αμοιβές θα χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες εργασίες στα εν λόγω κρίσιμα σημεία των ίδιων δύο δρόμων.