Σα. Ιούλ 27th, 2024

Από την Κόρινθο μέχρι την Νεμέα. Η Νέα Αριστερά συνομιλεί με τους πολίτες (φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, η Νέα Αριστερά Κορινθίας συνόδευσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Χαράλαμπο Κασίμη σε μια περιήγηση στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου. 

Η συζήτηση και η επικοινωνία με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας ήταν ουσιαστική και έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Ταυτόχρονα έκδηλη ήταν και η ανησυχία των συνομιλητών μας για την επόμενη μέρα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κυρίαρχα θέματα, η ακρίβεια και οι επιπτώσεις της στην ποιότητα της ζωής μας αφενός, η ανασφάλεια και η απειλή της βιωσιμότητας της μικρομεσαίας επιχείρησης αφετέρου. 

Για μια ακόμη φορά συμπεραίνουμε πως, αν και κάποιοι αριθμοί ευημερούν, οι πολίτες δυστυχούν. 

Υπενθυμίζουμε: Οι ευρωεκλογές είναι εξίσου σημαντικές με τις εθνικές εκλογές, διότι και στην Ευρώπη λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για την ζωή όλων μας.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, ο υποψήφιος Χαράλαμπος Κασίμης και μέλη της Νέας Αριστεράς βρέθηκαν στην Νεμέα, διένειμαν έντυπο υλικό για τις ευρωεκλογές και συνομίλησαν με τους πολίτες. 

Κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων  αποτέλεσε η κατάσταση στην γεωργία, τα συσσωρευόμενα προβλήματα του κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές παραγωγού και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή και το εισόδημα. Προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της γεωργίας και για τα οποία η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου.

Ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που η Νέα Αριστερά έχει πάρει στο κοινοβούλιο για να αναδείξει τα προβλήματα αυτά και καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε ο αγροτικός κόσμος της χώρας και η ευρωπαϊκή γεωργία να ανακάμψουν.