Δε. Μάι 20th, 2024

Αρχαία Ολυμπία: Νεκρός δρομέας που συμμετείχε στον «Δρόμο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας περίπου 60 ετών, που συμμετείχε στον 9ο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας». Σύμφωνα με πληροφορίες του www.ilialive.gr, ο άτυχος άνδρας είχε ξεκινήσει μαζί με άλλους συμμετέχοντες από την Ήλιδα, με προορισμό την Ολυμπία, όταν κατέρρευσε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, στο ύψος του χωριού Ηράκλεια.

Στο σημείο, έφτασαν άμεσα διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που ακολουθούσαν τους συμμετέχοντες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας, συνοδεία αστυνομικών.

Παρά τις προσπάθειες όμως γιατρών και διασωστών άμεσα με ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια με κάθε διαθέσιμο μέσο, δυστυχώς ο άνδρας δεν επανήλθε.

Ο αγώνας γίνεται σε μη αγωνιστικούς ρυθμούς και ουσιαστικά οι συμμετέχοντες περπατούν την διαδρομή των 50 χλμ. ωστόσο οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταπόνησαν όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα.

Νεότερη ενημέρωση

Ο νεκρός ηλικίας 61 ετών είναι ο Π.Κ. από την Αθήνα.

Στιγμές μετά το τραγικό περιστατικό και δεύτερος συμμετέχοντας παρουσίασε λιποθυμικές τάσεις φτάνοντας στον τερματισμό, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση του ιατρικού τιμ ήταν άμεση.

olympia nekros 2