Τε. Μάι 25th, 2022

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, πλαισιωμένος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, προϊστάμενο του Ι. Ναού, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αναστάσιο Ριζόγιαννη και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Εφημέριος του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βασιλάκος.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης ομίλησε στους ευσεβείς Χριστιανούς επισημαίνοντας ότι, σ’ έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και αλλάζει μία πραγματικότητα παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη, η δωρεά του Θεού στον άνθρωπο για Αιώνια Ζωή! Αυτή είναι η μοναδική μας ελπίδα, η οποία μας καθιστά άτρωτους και βγάζει τον φόβο του θανάτου από τη ζωή μας. Ως Χριστιανοί οφείλουμε μετάνοια και ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα εφόδια να αναχωρήσουμε, από τον παρόντα βίο, προς την αιώνια Βασιλεία του Χριστού.
Μετά από αυτούς τους παρηγορητικούς λόγους, τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτ/ρου π. Βασιλείου Χασούρα, συνταξιούχου Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου Αττικής, πενθερού του Αιδεσ. π. Αναστασίου Ριζόγιαννη, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως μας, συλλυπούμενος την Πρεσβυτέρα, τα τέκνα και τα εγγόνια του αοιδίμου συντοπίτη μας πατρός Βασιλείου.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!