Πε. Μάι 19th, 2022

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Μεσσηνίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Στο πλαίσιο πρόληψης και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες (14.1.2020) το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση, σε τοπικές κοινότητες Άγιου Φλώρου και Άγιου Κωνσταντίνου του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 25 έως 45 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν χθες (14.1.2020) το μεσημέρι, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, έρευνες σε οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -48,6- γραμμαρίων,
δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 12 εκατοστών,
-41- ναρκωτικά δισκία,
μικροποσότητα κάνναβης,
τρία (3) κυνηγετικά όπλα, τα οποία ήταν κλεμμένα,
μία (1) σπάθα,
ένα (1) μαχαίρι,
κινητό τηλέφωνο και
το χρηματικό ποσό των -625- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.