Πα. Μάι 24th, 2024

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ παρείχαν συνδρομή βοήθειας σε ηλικιωμένο άτομο με κορονοϊό που καλούσε σε βοήθεια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ παρείχαν συνδρομή βοήθειας σε ηλικιωμένο άτομο που καλούσε σε βοήθεια, στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσαν το korinthostv.gr περίοικοι, κάλεσαν την αστυνομία όταν άκουσαν έναν άνδρα μεγάλης ηλικίας να καλεί σε βοήθεια από διαμέρισμα τρίτου ορόφου.

Κατά την έλευσή τους, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί θετικός και νοσούσε από covid, ωστόσο επειδή εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις τους, εισήλθαν στη οικία του στον τρίτο όροφο από το μπαλκόνι διπλανής οικίας.

Οι δικυκλιστές τον εντόπισαν πεσμένο στο πάτωμα και σε κοντινή απόσταση από σόμπα, με κίνδυνο, εάν καθυστερούσαν να επιληφθούν του περιστατικού, να είχε υποστεί εγκαύματα από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ευτυχώς ο άνδρας ήταν καλά στην υγεία του χωρίς να έχει υποστεί κάποιο τραυματισμό από την πτώση.

Οι άξιοι αστυνομικοί αφού του παρείχαν βοήθεια και βεβαιώθηκαν ότι ο ηλικιωμένος ήταν καλά στην υγεία του, αποχώρησαν από το σημείο.

Μια ακόμη πράξη αυτοθυσίας αστυνομικών έρχεται στο φως της δημοσιότητας, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία πως η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί. Βρίσκεται ακόμη μέσα στις ψυχές αυτών των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, που καθημερινά παλεύουν για όλους εμάς, χωρίς να λογαριάζουν τη ζέστη, το κρύο και κυρίως τον κίνδυνο.

Πόσες φορές τους αναζητήσαμε και ήταν εκεί;

Χιλιάδες, είναι η απάντηση

Γι΄ αυτό οφείλουμε ως πολίτες, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, να στηρίζουμε και να προβάλουμε το έργο τους.