Δε. Σεπ 25th, 2023

Αυξάνεται το πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά της Covid-19

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την αύξηση του προστίμου σε όλους όσους παραβιάζουν τα μέτρα έναντι του κορονοϊού ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, εν όψει του πιθανού ανοίγματος της αγοράς η κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της, προκειμένου να μην αυξηθούν τα κρούσματος λόγω μη συμμόρφωσης με τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το πρόστιμο για τους παραβάτες, για όσους επιμένουν συνειδητά να παραβιάζουν τα μέτρα, θα αυξηθεί, από τα 300 ευρώ στα 500, ώστε να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας». 

Εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη διότι «κάθε άνοιγμα οικονομικής δραστηριότητας εγκυμονεί τον κίνδυνο για μία αύξηση των κρουσμάτων». «Όσο αυτή η αύξηση των κρουσμάτων είναι λελογισμένη και ελεγχόμενη και όσο δεν βάζει σε πίεση το Σύστημα Υγείας, είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το αντέξουμε. Είναι αυτές οι δύσκολες ισορροπίες τις οποίες πρέπει να βρούμε.

Εφόσον, λοιπόν, οι ειδικοί κρίνουν ότι το ρίσκο αυτό είναι λελογισμένο και εφόσον μας εισηγηθούν ότι πρέπει να πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, είμαστε έτοιμοι αυτό να το υλοποιήσουμε από τη Δευτέρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.