Κυ. Οκτ 1st, 2023

Αφέθηκε ελεύθερος ο Γιώργος Κυπαρίσσης που απήχθη το Δεκέμβριο στο Ντράφι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ελεύθερος αφέθηκε στην περιοχή Τατοΐου ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης που είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κάλεσε τον αδελφό του, ενημερώνοντάς τον ότι έχει αφεθεί ελεύθερος.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, από έξοδό του για φαγητό, ενώ την εξαφάνισή του είχε δηλώσει φίλη του που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο όταν τον άκουσε να φωνάζει «βοήθεια».

Το χρονικό της απαγωγής

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου, όταν ο επιχειρηματίας επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο για φαγητό στο σπίτι του στο Ντράφι.

Οι δράστες τού είχαν στήσει καρτέρι και του επιτέθηκαν. Χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Αργότερα, έξω από τον οικισμό Φοίνικας στα Σπάτα, εντοπίστηκαν καμένα τα δύο οχήματα που φέρεται να είχαν χρησιμοποιήσει. Το ένα ήταν κλεμμένο και το άλλο ανήκε στο θύμα.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στην εκτίμηση πως κατά την απαγωγή έδρασαν δύο ομάδες. Εκείνη που τον παρακολουθούσε και ενημέρωσε το πότε έφυγε από το εστιατόριο και η επιχειρησιακή ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον πέντε άτομα που προχώρησε στην αρπαγή του.

Τα λύτρα 2 εκατομμυρίων

Οι προσπάθειες απελευθέρωσής του είχαν εξελιχθεί σε θρίλερ, με τους απαγωγείς να ζητούν αρχικά λύτρα ύψους 2 εκατ. ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο επιχειρηματία. 

Όταν η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση δεν μπορούσε να συγκεντρώσει όλο το ποσό, οι απαγωγείς έριξαν τις απαιτήσεις τους στο 1,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο 1 εκατ. ευρώ. 

Έκκληση «ανθρωπιάς» της μητέρας του επιχειρηματία προς τους απαγωγείς 

Στις 17 Φεβρουαρίου η μητέρα του απαχθέντα, Όλγα Κυπαρίσση μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε την εξής δήλωση, απευθυνόμενη στους απαγωγείς:

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας.

Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την στήριξη και την διακριτική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης απήχθη το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου κοντά στο σπίτι του και οι απαγωγείς επικοινώνησαν λίγο αργότερα με τον αδελφό του ζητώντας ως λύτρα 1.000.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα όμως δεν έχει υπάρξει καμία άλλη επικοινωνία».

Πηγή: zougla.gr