Πε. Απρ 18th, 2024

Αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την «Μάχη της Περαχώρας»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η επέτειος των 200 χρόνων της ένδοξης «Μάχης της Περαχώρας και η καθιέρωσή της» με Προεδρικό Διάταγμα ως Επίσημη Τοπική Εορτή, ενέπνευσαν την ιδέα για την δημιουργία μιας πρωτότυπης φωτογραφικής έκθεσης αφιερωμένη στους τοπικούς ήρωες για τη συμβολή τους στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Με σκοπό η  Μάχη της Περαχώρας να ζωντανέψει μέσα από τις εικόνες, πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τον διακεκριμένο φωτογράφο Ηλία Περγαντή που μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας αναβιώνει την Ελληνική Ιστορία. Σημειώνεται πως η φωτογράφιση έγινε στους ίδιους φυσικούς χώρους όπου διεξήχθη η Μάχη της Περαχώρας τον Σεπτέμβριο του 1822.”.

Αυτά αναφέρονται στην πρόσκληση για την έκθεση φωτογραφίας  που είναι βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πλαισιώνεται από 30 αναβιωτές που συμμετείχαν εθελοντικά με ενθουσιασμό, τιμή και υπερηφάνεια. 

Στον εκθεσιακό χώρο Beau Rivage, Ποσειδώνος & Ήρας 2, Παραλία Λουτρακίου θα διεξαχθεί η Έκθεση από 31 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2022, 20:00-22:30 . Είσοδος ελεύθερη