Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Αχαΐα :Εξιχνιάστηκε κλοπή οκτώ τόνων ελαιόλαδου στον Ερύμανθο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Έξι άτομα, πέντε άνδρες και μια γυναίκα, κατηγορούνται από την Αστυνομία ως δράστες της κλοπής οχτώ τόνων ελαιόλαδου στον Ερύμανθο της Αχαΐας.

Η κλοπή διαπράχτηκε από 08-01-2023 έως και 09-02-2023, και εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου. Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος των δραστών  – τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας , οι κατηγορούμενοι, διέπραξαν τρείς κλοπές σε δύο αποθήκες και ένα αγρόκτημα, αφαιρώντας ποσότητα ελαιόλαδου, περίπου οκτώ τόνων, αξίας 40.000 ευρώ, ποσότητα ελαιόκαρπου, κενά δοχεία λαδιού (μεταλλικά και πλαστικά διαφόρων διαστάσεων) και ποσότητα λιπάσματος συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν ως μέσο διάπραξης των κλοπών ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, το οποίο μίσθωσαν από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Πάτρα, ενώ μετέβησαν σε δυο ελαιοτριβεία και πούλησαν 2.174 κιλά και 3.236 κιλά ελαιόλαδου, αντίστοιχα.

Η παραλαβή μέρους της ποσότητας του ελαιόλαδου έγινε στην οικία της γυναίκας κατηγορούμενης σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, από τα ελαιοτριβεία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.